Wys³any: 2010-02-23, 19:55 [2010L]laborki lista zadaÅ„ niebieskich
Może mi ktoś wyjaśnić pokrótce o co chodzi w poszczególnych zadaniach, bo nie kumam treści:
1.Określ zbiorowość statystyczną, jednostkę oraz cechy
2.Przedstawić oczekiwany czas trwania życia w latach 1950-2007 dla kobiet i mężczyzn
3.a)przedstawić graficznie strukturę ludności według płci i wieku
1. - co to zbiorowość statystyczna, o jakie jednostki i cech chodzi
2. - oczekiwany, czyli średni?
3.a) - na dwóch osobnych wykresach czy jednym?
_________________ Gdy o łzę... uderza łza...
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-10-23, 14:52, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
nie ja Ci tylko napisałam co to jest jednostka itd, to sie poprostu okresla, "mówi" na zajęciach badz zapisuje, a tabelke to ona juz jest w tych zadaniach, w drugim linku gdzie sa dane w excelu tam jest Analiza 1 i jest cala tabelka :) przynajmniej my tak robilismy na laborkach, że ona się pytała co to jest na przykładzie tej tabeli "analiza 1" :)
tak jesli chodzi chodzi o okreslenie jednostki, cechy i zbiorowosci statystycznej tzreba umiec to powiedziec czyli okreslic a w excelu nic sie nei miesza :) a co do reszta podpunktów 1 i 3 co pytalas to niestety nie wiem, ponieważ my narazie nie robilismy tego :)
Wg tego, co kobieta mówiła, to "zapoznać się z zadaniami i umieć mniej więcej tyle, ile było przerobione już na wykładzie"... Suma sumarum... Nic?
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-02-27, 13:14
hej mam taki problem pewnie nie jestem sama ... nie bardzo pamiętam co się zaznaczało w zakresie komórek i zakresie zbioru przy tworzeniu histogramu w excelu
jeśli ktoś pamięta, będę wdzięczna za pomoc.
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum