Poszukuję osoby, która zna się na Matlabie na tyle by rozwiązać parę zadań. Poziom trudności pewnie taki jaki będzie pod koniec semestru na laborkach.
Pomoc wynagrodzę walutą studencką w postaci browarków :)
_________________ Polecam,
Żanet Kaleta
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-10-23, 15:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
eee to ja zarzuce pytaniem z innej beczki a mianowicie
GRANICE FUNKCJI
ma ktoś coś o tym ? jakiekolwiek wytlumaczenie w .pdf albo zeby podał jakies przydklady ktore beda odpowiadały naszemu szanownemu kierownikiowi slużby laboratoryjno analizo matematycznej ?
niby mam jakies tam banały granic ale to chyba go nie zadowoli ...
LIMIT Limit of an expression.
LIMIT(F,x,a) takes the limit of the symbolic expression F as x -> a.
LIMIT(F,a) uses findsym(F) as the independent variable.
LIMIT(F) uses a = 0 as the limit point.
LIMIT(F,x,a,'right') or LIMIT(F,x,a,'left') specify the direction
of a one-sided limit.
4) znaleźć rozwiązanie równania sin^2(x)*cos(x) = x*tg(x). Ile jest rozwiązań w przedziale (-2,2)
5) znaleźć takie t, które spełnia równanie: całka oznaczona od 0(dół) do t (góra) e^(-t) = 1
6) całka oznaczona od 0(dół) do t (góra) e^(-t) = 2/3. I podać ten wynik w formie liczby, ponieważ wychodzi tam logarytm.
Czy ktoś mógłby pomóc? Chodzi mi o to, jak zapisać w Matlabie "=" czyli jak zapisać, że coś ma się czemuś równać (tak jak w zadaniu 4)?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum