Wysany: 2010-05-25, 14:24 [2010L]APEL WSZYSTKIE GRUPY ŁĄCZMY SIĘ!!!!
wielu z nas grozi poprawka z koła... Na poprawie prawdopodobnie dostaniemy te same testy (pewnie inne grupy) więc wymieńmy się nimi. Na razie wrzuciłem zdjęcia grupy fioletowej, wkrótce pojawi się również brązowa.
W naszej grupie 10 były tylko 2 wersje...
Grupo 11 jak tam u was? macie jakies fotki? Pamiętacie treści zadan?
Grupo 9 Róbcie zdjęcie i wrzucajcie na forum!
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-10-23, 14:44, w caoci zmieniany 1 raz
agnieszkaosw
Doczya: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma 90 piw(a)
Wysany: 2010-05-25, 14:30
my mamy czerwoną
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Pamiętam przede wszystkim zadania do rozwiązania
wersja żółta w gr. 11:
1) wyznacz równanie IS; trzeba było zastosować ten wzór:
Y=C+I+G
C=C+cY
I=I-bi
Y=C+cY+G+I-bi
2) wyznacz zrównoważony poziom produkcji i dochodu i zaznacz na wykresie, jeśli wiadomo, że A=x i c=y
Y=A
Y=A+cY
Na wykresie punkt przecięcia tej prostej i prostej Y=A ( czyli prostej pod kątem 45st. do osi) wyznacza zrównoważony poziom produkcji
3) jaką politykę fiskalną i monetarną trzeba zastosować, żeby przy niezmienionej stopie % wzrósł dochód?
Odp: Ekspansywna polit. fiskalna i monetarna
dlaczego? Ekspansywna polityka fiskalna doprowadzi do wzrostu stopy % i dochodu, a ekspansywna polityka monetarna do spadku stopy % i wzrostu Y. Umiejętnie zastosowana kombinacja polityk pozwoli na wzrost Y i niezmieniony poziom r
Grupa 09: 12 osób zaliczyło, 19 nie [38,7% zdało]
Grupa 10: 10 osób zaliczyło, 12 nie [45,5% zdało]
Grupa 11: się okaże :P
:| Jeśli we wtorek dobrze nie będzie to ja tej sesji nie widzę :|.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum