"Niestety nie możemy przełozyc sprawdzianu, bo musimy zrobic dwa, a w grudniu i w styczniu mamy mało zajec. I tak bedzie test prosty- juz od miesiąca mowimy co na nim bedzie. A im bliżej końca semestru tym wiecej bedziecie mieli testy- to chyba logiczne...
E. zalewska
Staram się negocjować, ale radzę się też odpowiednio "przygotować"
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Nah, sorry, że dopiero teraz - nie było mnie we wro, a zeszyt we wro został ;/.
W każdym razie pytania z koła:
1. Odmień w trybie rozkazującym
tener, decir, levantarse, remir, escribir, hacer.
2. Napisz dialog z kupowaniem biletu.
3. 10 słówek, które kojarzą ci się z wakacjami.
4. Przetłumacz zdania
1) Mieszkanie jest w centrum.
2) Ćwiczenie jest złe.
3) Gdzie jest ulica Piłsudskiego?
4) Idziemy do schroniska.
5) Pedro wysiada na stacji.
6) Jak dojść do metra?
7) Moja dzielnica jest bardzo stara.
8) Lubimy jechać w góry.
9) Rodzina z dziećmi jedzie na własną rękę.
10) Ile kosztuje noc z całodniowym wyżywieniem.
Najlepiej, jeżeli ktoś jeszcze zdoła to ogarnąć do 15, zrobić gotowce i podłożyć nawet jak da inne pytania. IMO jak będzie to sprawdzać za tydzień to nie będzie pamiętać treści zadań ; P. Tylko wtedy trzeba wszystkich piszących w to wciągnąć, żeby się nie okazało, że 2 różne zestawy jej oddamy ; P.
Rolf
Do³±czy³: 06 Sie 2009 Posty: 110 Otrzyma³ 25 piw(a)
Wys³any: 2010-12-13, 10:59
Dobrze to wykminiłeś . Ja nie dam rady ale jak ktoś ma czas wolny do hiszpgańskiego to mógłby to ogarnąć.
Ktoś ogarnia jak w końcu wygląda poprawa pierwszego kolokwium?
WIem, że piszemy tą kartkówkę/koło dotyczące świąt i czasu przeszłego(ostatnie zajęcia). CI co mają do poprawy pierwsze koło piszą jeszcze poprawę poprzedniego?
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum