perelka, zdalem, wiec nie musze sie uczyc. No ale z kolokwium byla nizsza ocena i dla wszystkich ta ocena jest ocena koncowa a nie wiedza o tym ze mozna robic projekt by miec 5ke czy wyzsza ocene - wtedy tez zalatwia sie sprawe indywidualnie a nie przez lukasza i o to mi chodzilo. I nie pije do Ciebie - mowie ogolnie.
Są sprawy, które można, a nawet należy załatwiać indywidualnie, bo przecież starosta nie będzie pytał prowadzącego o to czy ktoś np. może przyjść i zdać projekt or sth.
I nie chodzi też o to, że ktoś komuś zabrania pisania maili do prowadzących w ogóle
Po prostu w tej sprawie jak i jej podobnych nie ma to sensu, nie wnikając w przyczyny, (które w tym przypadku wydają się błahe), a powoduje tylko zamieszanie. Koniec końcem prowadząca nie będzie do końca wiedziała z kim tak naprawdę ustala termin
Wiem to z autopsji, bo sam nieraz musiałem takie sytuacje prostować
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Marek kumam wszystko, tylko tez nie rozumiem do konca takiego pojazdu. Zycze Wam by pojazdu nie zrobila jak Marta z EDiFu kiedy byla taka sama sytuacja.
agnieszkaosw
Doczya: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma 90 piw(a)
Wysany: 2013-06-12, 20:54
p2mgrup, nie porównujmy Marty do Beatki.
Sprawa jest jasna i od 4 lat taka sama.
Jak piszesz do prowadzącego, to piszesz w swojej sprawie a nie całego kierunku. Więc jeśli nie chce tylko dla CIEBIE przełożyć zaliczenia / umówić się z Tobą w innym terminie, to niestety ale musisz się z tym pogodzić, ALBO napisać na forum czy nam pasuje inny termin.
Zachowujcie się jak dorośli ludzie
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Ostatnio zmieniony przez agnieszkaosw 2013-06-12, 20:55, w caoci zmieniany 1 raz
Wiek: 37 Doczy: 05 Pa 2011 Posty: 159 Otrzyma 41 piw(a) Skd: Nysa- szukaj we wro
Wysany: 2013-06-12, 20:55
clo napisa/a:
Tu chodzi ziom o to, że to może zaszkodzić całemu rokowi, bo sie wkurwi i dowali coś trudnego.
Ona cały czas jest wkurwiona niezależnie od tego co zrobisz. Powinieneś już to wyczuć. A zaszkodzić bym jej mógł kradnąc pracę, ubliżając lub kłócąc się z nią. A tak, zmieniła termin na ten wcześniejszy i jest ok. Nie widzę problemu. Serio
Wiek: 37 Doczy: 05 Pa 2011 Posty: 159 Otrzyma 41 piw(a) Skd: Nysa- szukaj we wro
Wysany: 2013-06-12, 20:58
agnieszkaosw napisa/a:
p2mgrup
Jak piszesz do prowadzącego, to piszesz w swojej sprawie a nie całego kierunku. Więc jeśli nie chce tylko dla CIEBIE przełożyć zaliczenia / umówić się z Tobą w innym terminie, to niestety ale musisz się z tym pogodzić, ALBO napisać na forum czy nam pasuje inny termin.
Cytuję korespondencję:
Ode mnie:
Cytat:
Witam serdecznie
Właśnie dowiedziałem się, że poprawa kolokwium ma odbyć się w tygodniu 17-23. Jako, że wcześniej była podana informacja, że ma się odbyć w przyszłym tygodniu, zarezerwowałem termin od 19 na pracę, gdzie mam wtedy też 2 wyjazdy. W związku z tym, mam pytanie czy istnieje możliwość wcześniejszej poprawy kolokwium, w przypadku gdyby termin poprawy odbył się np 19.06? Rozumiem, że poszła nam Pani na rękę z kolokwium i doceniam to. Rozumiem również, że praca nie może usprawiedliwiać nieobecności, ale wykorzystałem już maksymalnie swoją możliwość absencji, a utrzymać się jakoś muszę. W pierwszym terminie miałem 12 ptk, na razie moje oceny to 3,75 i 4,75 z projektów. Czy istnieje np. możliwość poprawy w przyszłym tygodniu na konsultacjach?
Pozdrawiam
Maciej Wawryczuk, (ten student który pytał się na 2 wykładzie o warunki zaliczenia :))
odpowiedź od niej
Cytat:
Dzień dobry,
termin od 17 czerwca został ustalony na Państwa prośbę - pan Przysucha zna szczegóły. Nie istnieje możliwość, żebym ustalała poprawę w dwóch terminach, będzie jeden termin - dogadajcie się między sobą i zdecydujcie, kiedy chcecie Państwo mieć kolokwium.
Proszę takie prośby kierować do pana Przysuchy.
Pozdrawiam,
Beata Zmyślona
i znowu ode mnie (kiedy dowiedziałem się, że poprawa jest 19, a nie 18 jak miało byc
Cytat:
Witam ponownie
Właśnie odczytałem wiadomość, że poprawa odbędzie się 19 czerwca. Niestety akurat właśnie wtedy mam wyjazd do Warszawy polskim busem o godzinie 10, a muszę być tam na 17. Rozumiem, że jest to ustalony termin, ale błagam o indywidualną możliwość wcześniejszego pisania bądź odpowiadania. Wszystkie dni mi odpowiadają, ale nie 19. Termin mam już zarezerwowany i muszę być, a bardzo zależy mi na tym aby zdać analizę wielowymiarową jeszcze w czerwcu. Proszę zrobić wyjątek i zlitować się.
Coś jeszcze?
To, że zmieniła termin, to tylko jej wymysł. Nic takiego nie pisałem, żebby zmieniła dla całego roku. Więc odpierdolić się już ode mnie ok?
na kolokwium mogą przyjść:
Gr8:
1. Bis Agnieszka
2. Czarny Marcin
3. Janus Radosław
4. Kosmowski Arkadiusz
5. Przysucha Łukasz
6. Pyś Krzysztof
7. Stańczak Rafał
8. Suszko Kamil
9. Wiśniewski Marek
10. Zięba Paweł
Nie rozliczyli się z projektów:
1. Kosmowski Arkadiusz (trzeci projekt)
2. Sokołowski Filip (trzeci projekt) - brak usprawiedliwienia
nieobecności na kolokwium
3. Stańczak Rafał (trzeci projekt)
4. Tomaszek Łukasz (trzeci projekt)
Oceny ndst otrzymują osoby o następujących numerach indeksów:
1. 130684
2. 130749
3. 131403
4. 130862
Gr9:
na poprawę mogą przyjść:
1. Adam Jarosław
2. Antczak Tomasz
3. Bukwqa Karolina
4. Horbacka Agnieszka
5. Janik Piotr
6. Karolak Jakub
7. Lisik Agnieszka
8. Maciołek Bartosz
9. Sagaydachna Olena
10. Stempowska Magdalena
11. Wisłocki Andrzej
12. Wróbel Damian
13. Janeczek Edyta
Nie otrzymałam projektów od trzech osób i nie wiem, czy mogą przyjść na
poprawę - proszę o informację jak najszybciej:
1. Malak Bartosz (1 projekt)
2. Królikowska Joanna (1 projekt)
3. Wawryczuk Maciej (trzeci projekt)
Oceny ndst otrzymują osoby o numerach indeksu:
1. 130751
2. 130752 - czy ta osoba jeszcze studiuje?
3. 130799 - czy ta osoba jeszcze studiuje?
4. 135154 - czy ta osoba jeszcze studiuje?
Proszę Państwa, jeśli coś się nie zgadza, proszę spokojnie napisać
maila, jest to wynikiem jakiejś pomyłki, na pewno nie ma sensu się
stresować.
Oceny z projektów były uśredniane i wystawione były oceny z laboratorium
wg skali (tu uwaga podaję skalę do jednego miejsca po przecinku, ale
wyniki były zapisywane do dwóch, czyli np. ktoś miał średnią 4,67 to nie
jest traktowane jako 4.7 )
Skala:
ocena dostateczna [3.0-3.35)
ocena dostateczna plus [3.35-3.7)
ocena dobra [3.7-4.35)
ocena dobra plus [4.35-4.7)
ocena bardzo dobra [4.7-5.0]
Następnie wg wytycznych podanych przez dziekanat, uwzględniając ocenę z
kolokwium, wystawiałam ocenę końcową.
P.S. dziś nie zdążyłam zarezerwować sali, jak tylko to zrobię prześlę
maila z informacją.
Wysany: 2013-06-13, 11:06
minister napisa/a:
Masjesz, no to nieźle namieszałeś, zmieniła termin przez Twoje maile a i tak nie zostałeś dopuszczony do poprawy. Ocb?
No projektu nie wysłałem jej jeszcze. "Proszę o informację jak najszybciej" mam traktować jaką zachętę do napisania maila czy oficjalnie mam ogłosić, że projekt jeszcze dzisiaj zostanie wysłany?
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum