drugie równianie: 5x + 4y = 3, podstawiamy y=9/x=8, i mamy, 76 !=3 maxdiaz. Nawet rozwiązując tradycyjnymi sposobami tyle wychodzi mi wyszło tak samo jak Kocur`owi
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
mógłby ktoś napisać, jaka jest "kolejność" kroków, żeby to wyszło? O.o Pomęczę się to w końcu wychodzi, ale jest jakaś zasada? Nie wiem, że wybiera się jeden wiersz do przepisania, a dwa się mnoży i dodaje do tamtego? Jakieś konkretne "wyczucia"? Bo mi się to strasznie miesza :/
musisz tak operować wierszami, żeby wyszły Ci na przekątnej same 1, a reszta 0, no i jakieś cyferki w kolumnie wynikowej jak Ci w jakimś wierszu wyjdzie np. 0 0 0 | 12, to równanie jest sprzeczne
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum