agnieszkaosw
Doczya: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma 90 piw(a)
Wysany: 2009-11-22, 10:41 J. WŁOSKI
ok. czy ja bym mogła prosić kogoś o wrzucenie tutaj skanu tych kserówek, które dostaliśmy na ostatniej lekcji? Te co były do uzupełnienia i dała jedną kartkę na dwie osoby.
Będę bbbbaaaarrrddzzzooo wdzięczna.
1. un una etc.
2. pierw un, una etc pozniej przepisać na mnogą
3 sono/e czy ci sono/ c'e
4 essere (sono, sei, e siamo etc) czy avere (ho, hai, ha abbiamo etc)
5. Zadaj pytania do tych odpoweidzi (w peirwszym przykładzie nie zabardzo wiem o co chodzi)
_________________ Si dederit homo omnem substantiam domus suae pro dilectione,
quasi nihil despicient eum.
Przypominam zeby nie było ;)
koło z włoskiego jest we wtorek z Unita Due.
1sza grupa-ta co wczesniej przychodzi to ludzie co byli na last zzajeciach a 2ga to Ci ktorych nie było ;)
beda 2 rekcje ( moze 3, nie pamietam) odmiany czasownikow, przymiotniki i czasowniki.
pozdr
agnieszkaosw
Wysany: 2009-11-29, 22:36
3 rekcji nie będzie.
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
1sza grupa-ta co wczesniej przychodzi to ludzie co byli na last zzajeciach a 2ga to Ci ktorych nie było ;)
Buu.! To niedobrze. Że niby mam przyjść później?
Jak sądzicie coś się stanie, jeśli przyjdę razem z pierwszą grupą?
Bo tak czy siak siedzę w SJO już od 7:30 :(
Takie pytanie jedno: Czy po kole są normalnie zajęcia czy tez jak na ostatnim, że jak się skończyło pisać to się szłoo sobie?
agnieszkaosw
Wysany: 2009-11-30, 20:30
obawiam się,że będą ... bo podobno to "króciutki" test. i po napisaniu go będziemy prawdopodobnie śpiewać piosenkę ;)
A jak przyjdziesz z wcześniejsza grupą.. no stanie się... pewnie nie pozwoli ci pisać z nami, bo będzie nas za dużo
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum