1. zmienia sie co 18 miesiecy || ale to chyba faktycznie D
2. Segate, Maxtor, WD => to Oni pamiec dyskowa produkuja IBM i HP maja chuja do gadania tak naprawde ;)
3.Mniejszy pobór prądu => wiele komputerow rozproszonych geograficznie daje chyba wiekszy pobór mocy, a zwinnosc w takim wypadku jest chyba jasna i oczywista
4. przetwarzanie autonomiczne
5.web sevice
6.packet switching
7. modem
8. wiadomosci przechodza od komputera do komputera w pętli
9. RFID protokoy ( takie jest mojde zdanie do tego :D)
10. działają na istniejacych liniach teleonicznych
wiekszosc robiona z moim włascicielem co w IT pracuje dłuzszy okres wiec powinno byc ok ;) w sumie prezentacje po czesci nie mowia nic dokladnego na ten temat ;P
Większość odpowiedzi jest w slajdach
i tak np cytuję zdanie do Prawo Moore : 'Moc obliczeniowa wzrasta co 18 miesięcy'
więc w 1 będzie A (gdy wzrasta to znaczy, że się zmienia)
2 - B (Seagate, Maxtor i WD)
3 - B
4 - D
5 - D (tak właśnie jak w poleceniu sformułowane są usługi sieciowe czyli web services)
6 - C
7 - D
8 - C ( można wyczytać z wiki, że sygnały są transmitowane jednocześnie do wszystkich)
9 - B ( RFID są akurat dokładniej opisane w końcowych slajdach w temacie Telekomunikacja.. i łatwo można wywnioskować że to nie one)
10- A
Ajjj, z prawem Moore'a macie rację :) w A zmiana nie oznacza automatycznie podwojenia przecież; stwierdzenie, że coś się zmienia, może oznaczać, że: maleje/rośnie/raz tak, raz tak. W odpowiedziach C oraz B nie da się stwierdzić, że o 50% akurat.
Mikroekonomia dzisjejsza zryła mi beret - i w ogóle test wielokrotnego wybory z ćwiczeń z mikry mi się udzielił - chyba idę spać %]
D na bank jest OK %]
---
EDIT:
A w ogóle w wykładach jest źle podana ta definicja z założenia, bo wzrost nie następuje równo co 18 miesięcy, lecz zachodzi w przedziale od 18 do 24 miesięcy
Pisałam - nie miałam tej grupy :) A punkt D bym zaznaczyła właśnie dlatego, że pojęcie "zmienia się" z punktu A jest zbyt ogólne - wcale nie musi (chociaż może) oznaczać przyrost, równie dobrze może się pod nim kryć zmniejszanie się.
Ale to moje zdanie - róbcie, oczywiście, jak chcecie ;) może układający pytania faktycznie nie był dość konsekwentny i dla niego zmiana oznacza zawsze, tylko i wyłącznie przyrost
killaruna, dokładnie z tego powodu pytałem Ciebie o to, jaką miałaś odpowiedź, bo miałem takie same prztypuszczenia co do prawdziwości odpowiedzi D.
heh no rozumiem
jak dla mnie 'zmienia się' faktycznie może oznaczać wzrost lub spadek ale 'wzrasta' jest jednoznaczne z zmienia się więc według slajdów to powinna być prawda
to tak na marginesie:)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum